Thijs Janssen, MSc. 

Na jarenlang als (kinder)fysiotherapeut gewerkt te hebben in zowel de eerste- als tweede lijn, ben ik sinds 2019 werkzaam als docent fysiotherapie op de Hogeschool van Amsterdam. Als ik mezelf moet omschrijven dan zou ik zeggen dat ik een therapeut met een grote interesse in zorginnovatie en applied science ben.

 

In de eerste lijn heb ik veel gewerkt met extracorporale shockwave therapie (ESWT) en echografie bij peesproblemen. Een aantal jaar geleden kreeg ik de kans om te gaan werken bij revalidatiecentra, eerst bij Klimmendaal en daarna bij de Hoogstraat. Bij de Hoogstraat heb ik een belangrijke rol vervuld bij de implementatie van ESWT als behandelmethode bij spasticiteit op de afdeling kind & jeugd. Daarnaast schrijf ik samen met twee hoofdonderzoekers van het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht en de medisch manager van de Hoogstraat afdeling kind & jeugd een systematic review over de effecten van ESWT op de symptomen van spasticiteit bij kinderen met cerebrale parese. Verder ben ik een van de docenten bij de cursus 'shockwave therapie bij spasticiteit' van het NT-e.

 

Ook buiten mijn reguliere taken als productspecialist en behandelaar heb ik me ingezet voor ESWT. Zo ben ik als spreker actief geweest op meerdere refereeravonden (informatieavonden voor artsen bij onder andere de Hoogstraat, de Sint Maartenskliniek en Basalt), informatiebijeenkomsten (MS Zorg Nederland, Klimmendaal en de RVFK) en congressen (het internationale Dutch Congres of Rehabilitation 2018, Nederlandse Vereniging voor Kinderfysiotherapie 2018, Nederlandse Vereniging voor Revalidatie Fysiotherapie 2019 en het Shockwave congres 2019).